Giv din krop et eftersyn

Skrevet af Henning Fauerskov 12. Juli 2019

Besøg hos Ella

Man kører ind ad grusvejen mod huset, tænker klangmassage – hvorfor – Eller hvorfor ikke! Klang massage! Den samme lyd som lyden af tonerne fra klokker. En lyd der har været kendt af mange generationer tilbage her i landet. Endnu længere andre steder i verden. Kan det helbrede?
Vore forfædre har kendt lyden som startsignal til kirkegang. Der falder en ro over mig i den situation. Men i modsætning til ved kirkegang har jeg tænkt mig at være aktiv. I tavshed vil jeg koncentrere mig om, hvordan lyden påvirker min krop undervejs. - Har jo lært om mig selv, at jeg ikke er god til at koncentrere mig om mere end én ting ad gangen. Derfor!

Giv din krop et eftersyn!

Man får en kort orientering af Ella først.
Man lægger sig på hendes briks. Og Ella placerer skåle forskellige steder på din krop. Og Ella aktiverer skålene. Det jeg oplevede var, at kroppen slår alarm, dine indre brandmænd/ inspektører går i gang.

Hvad er det nu for noget! Mor lærte mig, da jeg var lille, at koncentrere mig om det sted, der gjorde ondt ved at puste på fingeren, hvis jeg havde rørt noget varmt.

Når skålene bliver aktiveret, koncentrerer man sig om skulderen, hoften, benene, armene, maven og hovedet. Osv. Ens egne ”brandmænd” fiser rundt – Tjek , Tjek, Tjek. De stimuleres, når man vender sig. De kan godt undervejs blive lidt dovne. Alt er jo for f…… ok.

Ved at brandmændene lige får tjekket af, bliver kroppen ”reparations systemet” måske opmærksom på steder, der nok skal have en lille reparation sat i gang, hvis der er en dårlig udvikling på vej. Den tanke fik jeg!

Kroppen er jo den bedste læge – Den reparerer sig selv, når man brænder fingeren eller knækker arme og ben - Det er jo ikke skinnen, gipsen eller forbindingen der reparerer.

Det er jo mig, der bærer ansvaret for at min krop fungerer. Lige som bilen - der skal have kilometer eller årligt eftersyn, for at modvirke dårlig udvikling, kunne det måske være en omsorgsfuld ide, at man fik sin krop stimuleret til at lave et tjek af sig selv ved faste terminer, så den bliver stimuleret til opgaven. Det er jo bestemt ikke så godt, når den går slemt i stykker!

Fauerskov.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
TILMELD