< tilbage 31-03-2024 - 14:00

Biologiske årsager bag DEMENS OG ALZHEIMERS

En kort indsigt i de biologiske processer som omhandler demens/alzheimers

Demens/Alzheimers

 

Når ældre mennesker begynder, at være glemsomme betragtes det i dag som det første tegn på Alzheimers sygdom eller demens.


Fra et biologisk perspektiv er demens en konstellation ,af flere biologiske konflikter. Typiske konflikter er separationskonflikter der opstår efter en livslang ægtefælles død, tabet af en partner eller ven, adskillelse fra den nærmeste familie som børn og børnebørn. Det kan også være en adskillelse i forbindelse med en flytning til et ældrecenter eller plejehjem.


Konstellationen manifesterer sig som korttidshukommelsestab. Det biologiske formål med hukommelsestabet, er at blokere hukommelsen så individet (mennesker/dyr) bedre kan klare adskillelsen.

 

At være adskilt fra flokken, kan i naturen betyde, at et dyr eks ikke vil overleve og det er en af de mest traumatiserende konflikter. Vi mennesker deler nøden med andre arter, det kan forekomme ved en enkelt konflikt ,hvor vi er adskilt fra den nærmeste familie, og kan tage til når flere konflikter opstår sammen.

 

Nogle konflikter tilføjet kan medføre forvirring og desorientering til hukommelsestabet. Det kan medføre diagnoser som Alzheimers hvor adfærdsændringer forekommer, som social tilbagetrækning, deprimerende stemninger og aggressiv adfærd. 


Vores system er sådan indrettet, at når vi har brug for at undgå at blive reaktiveret i den konflikt vi er i så trækker vi os tilbage. Den sociale tilbagetrækning har det klare formål at beskytte os, at vi undgår yderligere konflikter og bliver reaktiveret i den konflikt vi er i.

 

En kort beskrivelse af demens ud fra et biologisk perspektiv.

 

Kan det så lade sig gøre, at forløse konflikterne og genskabe balancen igen.

Ja, - potentielt.

 

Ofte så løser vi selv konflikterne uden, at vi tænker på det ,da vi kan mærke at vi har brug for at komme ud af det og få genskabt balancen. At være bevidst om, at det er årsagerne bagved, kan medføre nogle valg i livet som vil hjælpe os ud af konflikterne. Vi skifter job, bopæl eller partner fordi, vi ikke kan være et sted i livet hvor vi hele tiden bliver reaktiveret hvis det er én af årsagerne bagved.

 

Hver dag oplever jeg hvordan mange får forløst de biologiske konflikter, ved at komme her i klinikken. Jeg vælger ikke, at skrive hvilke sygdomme, da listen er uendelig. Det vigtigste er, at vide at potentielt så kan alt forløses, psykisk som fysisk.

 

Du/I er velkommen til, at kontakte mig for en afklaring af dine diagnoser/symptomer det koster ingenting ,så kan du selv afgøre om du mener det giver mening, at få hjælp.


Ella
Mobil 28345609
kontakt@landklang.dk

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
TILMELD