< tilbage 06-03-2024 - 16:00

Biologiske årsager til AUTISME

Flere har spurgt ind til de biologiske årsager bag AUTISME

 

AUTISME

Der er forskellige former for autisme, - her kommer jeg ind på spædbørnsautisme og autismespektrumforstyrrelse.

 

Spædbørnsautisme

Biologisk set viser forskningen, at de mentale begrænsninger er resultatet af biologiske konflikter der opstår ved fødslen, eller i de første år af et spædbarns liv. Forskningen viser, at den mentale retardering ikke som antaget er forårsaget af iltmangel men af en alvorlig autistisk konstellation der opstår under en vanskelig fødsel.

 

Autismespektrumforstyrrelse er en kombination forbundet med flere biologiske konflikter. Det er årsagen til, at ikke alle med autisme eller Aspergers syndrom (som betragtes som en mild form for autisme) har de samme symptomer.

 

Når et autistisk barn udviser en forstyrrende og aggressiv adfærd (raserianfald, banker med hovedet, trækker i håret eller selvbider), indikerer det en aggressiv konstellation. Motoriske tics med gyngen og andre gentagne kropsbevægelser peger på en anden konstellation. Motoriske konflikter kan allerede opstå når barnet føler sig fast i fødselskanalen.

 

Den autistiske konstellation manifesterer sig som en tvang til, at trække sig tilbage. Formålet med en tilbagetrækning vil være, at give den enkelte bedre mulighed for, at klare konflikterne. Det er formålet med mange biologiske konflikter. Vi trækker os tilbage for, at klare konflikterne og undgå nye konflikter opstår.

 

Mennesker med en moderat autistisk konstellation higer efter at være alene. De har brug for fred og ro og er overfølsomme overfor støj.

 

Den autistiske konstellation giver et behov for rutine og ensartethed. Struktur og forudsigelighed er altafgørende for, at en autist kan ”overleve”. Med en stærk konstellation kan en person udvikle kompulsiv ritualistisk adfærd, som at låse hoveddøren et vist antal gange, eller arrangere varer på en bestemt måde.

 

Hvilken adfærd den enkelte viser/udøver fortæller om hvilken konstellation og hvilke biologiske konflikter der ligger bagved.

 

Er det så muligt, at forløse de biologiske konflikter som er årsagen til Autisme. Ja potentielt, - som ved andre sygdomme og psykiske lidelser. Kikker vi tilbage i biologien så er der stort set altid opstået en biologisk konflikt. Årsagen til vi ikke får den løst er fordi vi ikke altid er i stand til at løse konflikterne selv.

 

Hver eneste dag oplever jeg her i klinikken hvordan mange får forløst de bagvedliggende konflikter fra længerevarende stress, chok og traumer.

Behøver vi så vide hvad der ligger bagved. Nej det behøver vi ikke, men for nogle så giver det ro at vide det. Når vi forstår at der er en årsag bagved og får indsigt i de biologiske processer så skaber det mindre stress i vores systemer og det vil hjælpe os med, at finde balancen igen.

 

Et kort indblik i hvad der biologisk set ligger bagved autisme.

 

Har du brug for hjælp til, at genskabe balancen, kender til autisme eller andre psykiske sygdomme, og gerne vil vide mere så er du velkommen til at kontakte mig for en afklaringssamtale.

 

Du er også velkommen uanset hvilken sygdom/diagnose du har.

Jeg træffes på telefon 28345609, via sms, messenger eller på mail kontakt@landklang.dk

Ella

 

 

LÆS FLERE ARTIKLER HER <
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
TILMELD