< tilbage 29-04-2024 - 14:00

BIPOLAR LIDELSE (Manio-depressiv) - biologiske årsager

Her kan du læse om den biologiske tilgang til Bipolar lidelse

BIPOLAR LIDELSE (Manio-depressiv)

 

Denne uges emne er Bipolar lidelse set ud fra et biologisk perspektiv.


En bipolar lidelse er en konstellation af flere biologiske konflikter. Konflikterne involverer begge tindingelapper. Konstellationen opstår med virkningen af den anden konflikt ,og nu er personen Manio-depressiv. (omtalt i psykiatrien som ”bipolar”)


Manio-depressiv betyder, at stemningen kredser mellem mani og depression, - mellem maniske episoder og depressive episoder. Tilstanden kan spænde fra milde humørsvingninger til en svær psykose. En vedvarende dominans af én af de to biologiske konflikter, - forårsager en vedvarende manisk eller deprimeret stemning.
Hvilken type af konflikt afhænger af om det er en mand eller kvinde og hormonstatus. En manio-depression opstår kun, når begge biologiske konflikter svarer til tindingelapperne.


Når konflikten er størst i den ene tindingelap er personen manisk, - når det er den modsatte side er personen deprimeret. Generel stress forstærker et manisk eller deprimeret humør.


Psykotiske anfald med pludselige følelsesmæssige, mentale og adfærdsmæssige ændringer opstår blandt andet på grund af konflikttilbagefald ,eller når en yderligere konflikt stammende fra samme område rammer.


Er det muligt, at forløse konflikterne bag.
Ja potentielt, - det er muligt, at neddrosle de biologiske konflikter og dermed reducere stressniveauet. Det er vigtigt at vide hvilken konflikt som var den første og i hvilken side af hjernen (tindingelappen) hvis konflikterne skal forløses.


Håber det gav indsigt i den biologiske tilgang til bipolar lidelse. Du er velkommen til, at kontakte mig hvis du gerne vil vide mere.


Ella

LÆS FLERE ARTIKLER HER <
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
TILMELD