< tilbage 19-03-2024 - 17:00

Biologiske årsager til ADD/ADHD

Rigtig mange får diagnoser med ADD og ADHD

Biologiske årsager bag ADD/ADHD

Korttidshukommelse betragtes i dag som et af symptomerne på ADD, eller ADHD hvis barnet samtidig er hyperaktivt.


Fra et biologisk perspektiv indikerer hukommelsesproblemer og hyperaktivitet to sammenfaldende konstellationer af 2 biologiske konflikter. Følelsen af at føle sig adskilt og følelsen af at føle sig fastlåst.


En adskillelse kan være fra nogen eller noget, - og hvad eller hvem vi føler os adskilt fra vil være forskelligt fra person til person. Jeg nævner ofte ikke hvilke konflikter der er bagved, da mange vil reagere ved ,at sige at de ikke er adskilt fra nogen. Det kan være en følelse af ,at føle sig adskilt fra en forælder eller dem begge, skolekammerater eller andre vi føler os forbundet til.


Børn der råber højt og har en udadreagerende adfærd aflaster deres angst og den stress de bærer rundt på. Hjernen styrer alle processer og ved godt, at der er en konflikt, - den sørger for at vi har det bedst muligt i konflikten uanset hvilken konflikt det er.


Jeg har behandlet flere både voksne og børn med ADHD og det er så dejligt, at se og mærke hvad der sker efterhånden som de genskaber balancen. Deres adfærd ændrer sig når de følelsesmæssige blokeringer bliver forløst.


Hvad kan vi så gøre for, at børn får det bedre og kommer ud af deres følelsesmæssige blokeringer når de har diagnoser med ADHD. 


Vi kan først og fremmest se på de omgivelser børn er i. Er der balance i familien, trives de i børnehave/dagpleje/skolen eller andre steder hvor de har deres daglige gang. Hvis et barn klart indikerer ,at de ikke vil i børnehaven/skolen så har vi som forældre en mulighed for, at hjælpe dem et andet sted hen hvis vi kan mærke det er her de føler sig fastlåst.


Kender vi ikke årsagen/erne så er det muligt, at søge hjælp og få forløst de bagvedliggende årsager. Det er hvad jeg gør hver dag, - hjælper med at få forløst de følelsesmæssige blokeringer de bærer rundt på.


Blot lidt indsigt, som jeg håber giver mening. Har du brug for yderligere så er du altid velkommen til en afklaringssamtale, - det koster ikke noget at søge svar.

Ella

LÆS FLERE ARTIKLER HER <
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
TILMELD